Når et filterelement begynder at arbejde, fjernes partikler af mikrofiberne, og filterelementets porøse struktur fyldes langsomt. Dette vil øge trykfaldet over filterelementet. Et engangs filterelement er designet til at have et indledende trykfald på 0,1 bar, når de anvendes til gasser. Vores engangs mikrofiberfilterelementer er dybfiltre, så soliditeten er meget stor, og de har et tomrumsvolumen på + 90% og har derfor en levetid der er langt større end et typisk overfladefilter.

Filterelement, Differenstryk vs tid

Når partikler opbygges i et filterelement, vil trykfaldet meget langsomt stige, mens flere partikler opfanges. Det anbefales, at et engangs filterelement skiftes, før trykfaldet når op til 0,3 til 0,5 bar og absolut før det når 0,7 bar.

Hvad med koalescerende filterelementer?

Hvis kun ren væske udskildes, og der ikke findes partikler, vil et koalescerende filterelement fortsætte med at fungere uden en stigning i trykfaldet. Hvis også partikler fjernes, vil trykfaldet i forhold til tidskurven være meget lig med partikelfilterelementerne. Den eneste forskel er, at når filterelementet bliver mættet med væske, vil der være en lille stigning i det indledende trykfald.

Filterelement, væskeudskildning differenstryk vs tid

Hvordan kan man overvåge trykfaldet?

Til vores rustfrit stål og aluminium filterhuse kan vi tilbyde indbyggede differenstrykindikatorer. Rustfrit stål filterhuse (SiS model) er tilgængelige med visuelt signal der indikere når det er tid til at skifte elementet. Det er også muligt at få et elektrisk signal (SeS model) så systemer kan overvåges elektronisk, og filterelementer skiftes i rette tid

Til den lidt mere præcise måling kan vi også levere et differenstryk manometer som viser det nøjagtige differenstryk. Vi har samarbejde med både Hy-Lok og Bourdon Haenni som begge levere almindelige, men også, differenstryk manometre. Til dette har vi selvfølgelig også Hy-Lok block & bleed manifolds, samt tilhørende fittings.

Differenstryk manometer Hy-Lok
Classic filters differenstryk indikator SIS

Hvordan kan man overvåge trykfaldet?

Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål om filtre eller filterelementer. Vi ved ret meget om disse og skulle der være noget vi ikke kan svare på, er den tekniske afdeling hos Classic Filters meget hurtige til at hjælpe.
PG FLOWTEKNIK SCANDINAVIA APS - INFO@PGFLOWTEKNIK - +45 7384 1230.